Artrita
Cazurile de artrita (inflamatia articulatiilor) se trateaza cu ajutorul urmatoarelor plante medicinale:
Esenta de tataneasa
Alinarea dureilor se obtine prin frectionarea zilnica a articulatiilor cu esenta de tataneasa. Aceasta se obtine din radacinele plantelor, bine spalate cu o perie si taiate marunt. Se introduc apoi intr-o stlica si peste ele se toarna alcool rafinat de 38-40%. Se lasa 2 saptamini la loc calduros, apoi se pune in sticlute inchise la culoare.
Varza si pedicuta
Se iau doua-trei foi mari de varza obisnuita, se intind cu fierul de calcat ferbinte si asa calde se aplica direct pe articulatiile care dor. Totul se leaga strins cu o carpa incalzita si se lasa compresia mai multe ore.
Un efect deosebit pentru calmarea durerilor se obtine cu ajutoru ramurilor proaspete de pedicuta. Acestea se introduc intr-un saculet de panza, se aplica pe locul dureos si se infasoara strins cu o bucata de pinza.
Urzica
In decursul unei zile se beau, alternativ, intre 2 cesti de ceai de coada calului, 4 cani cu ceai de urzica. Aceasta se prepara dintr-o lingurita varfuita cu urzici oparita cu o ceacsa de apa clocotita. Apoi se lasa sa se infuzeze o jumatate de minut, se strecoara si se bea cu inghitituri mici.
Alifie de galbenele
Inainte de a aplica comprese cu bitter suedez este indicat ca locul sa fie uns cu alifie de galbenele. Se prepara in felul urmator: Intr-o cratita se infierbanta 250 grame de untura de porc. In grasimea incinsa se presara un pumn de galbenele (frunze, flori si tulpini). Se lasa sa faca spuma dupa cere se trage vasul de pe foc. Se lasa sa se raceasca (vasul fiind acoperit) pana a doua zi. Se mai incalzeste odata, pana ce compozitia devine fluida, se trece totul printr-o bucata de panza, storcand puternic plantele. Alifia obtinuta se pastreaza in cutii bine inchise.
Coada calului
In fiecare zi se bea, cu 30 de minute inainte de micul dejun si cu o jumatate de ora inainte de cina, cate o ceasca de ceai de coada calului. Ceaiul se prepara dintr-o lingurita plina-varf cu plante maruntite puse la o cana cu 250 de grame de apa clocotita; se lasa sa infuzeze o jumatate de minut, dupa care se strecoara. Se bea cu inghitituri mici.
Mic bitter suedez
Din cele 4 cesti cu ceai de urzica vom utiliza, la fiecare masa, cate o jumatate de cana, ca sa diluam in ea cate o ligurita de bitter suedez. Aceste 125 de grame vor fi si ele impartite in 2 prize, ce se vor bea inainte si dupa fiecare masa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu