Miniprix.ro

luni, 3 decembrie 2012

Deformari ale articulatiilor

Deformari ale articulatiilor

In cazul unor deformari ale aeticulatiilor, umflaturi localizate in special in incheiturile manilor si picioarelor, se recomanda urmatoarele retete cu plande medicinale:

Esenta de tataneasa
Frectiile facute regulat, pe zonele deformate, alina durerile. Se foloseste esenta de tataneasa, care se prepara in modul urmator: radacinile se spala bine cu o perie aspra, se taie in bucatele marunte si se introduc intr-o sticla. Se adauga alcool rafinat de 38-40% si se lasa minimum doua saptamani la loc calduros, Cu esenta obtinuta se frectioneaza zilnic toata regiunea articulara dureroasa si deformata.

Frunze ''calde''
Se aleg cateva frunze cat mai mari de varza cruda, se intand cu fierul de calcat incins si, asa calde, se infasoara in jurul incheieturilor umflate. Peste ele se leaga o fasa lata ori o bucata de panza (incalzita in prealabil) si se leaga strans. Un efect si mai bun se obtine cu muguri proaspeti de pedicuta: se usuca intr-un cuptor si, calzi, se pun intr-un saculet din panza, care se aseaza pe articulatie, apoi se leaga strans cu o alta carpa, ca sa tinem saculetul cateva ore, pentri a0si face pedicuta efectul.

Urzica
Repartizate pe parcursul unsei zile, intre doua cesti de ceai de coada calului, se beau patru cani de ceai de urzica. Acesta se prepara punand o lingurita varfuita cu plante maruntite la o ceasca de apa clocotita; se lasa ''sa traga'' o jumatate de minut, apoi se strecoara si se bea cu inghitituri mici.

Alifie de galbenele
Inainte de aplicarea compreselor cu micul bitter suedez este necesar ca locul sa fie uns cu o alifie de galbenele. Aceasta se prepara in felul urmator: intr-o cratita se infierbanta 250 grame de untura de porc. In grasimea incinsa se presara un pumn de galbenele (frunze, flori si tulpini). Se lasa sa faca spuma, dupa care se trage vasul de pe foc. Se lasa sa se raceasca (vasul fiind acoperit) pana a doua zi. Apoi se mai incalzeste o data, pana ce compozitia devine fluida, se trece totul printr-o bucata de panza, storcand puternic plantele. Alifia obtinuta se pastreaza in cutii bine inchise.

Coada calului
In fiecare, dimineata, cu o jumatate inainte de ora micului dejun si seara, cu o jumatate de ora inainte de cina, se bea cate o ceasca de ceai de coada calului, La o cana se pune o lingurita varfuita cu plantele maruntite, care se opareste cu apa clocotita si se lasa sa infuzeze jumatate de minut. Apoi se strecoara si se bea cu inghitituri mici.

Mic bitter suedez
Impreuna cu patru cesti de ceai de urzica se ia, de trei ori pe zi, cate o lingura de mic bitter suedez pusa intr-o jumatate de ceasca de ceai. Apoi, cantitatea respectiva se repartizeaza in doua portii, care se beau inainte si dupa fiecare masa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Produse evoMAG.ro